День визволення України

28 жовтня – День визволення України від німецько-фашистських загарбників

В цьому році ми відзначаємо 69-ту річницю з дня визволення України від фашистських загарбників. Воєнні дії на території України тривали з 22 червня 1941 по 28 жовтня 1944 року.Тяжкі роки окупації, злочини фашистського "нового порядку", запеклі бої на фронтах і в тилу ворога за визволення рідної землі навіки залишаться в пам'яті багатьох поколінь. Завдяки відданості і героїзму воїнів, партизан, підпільників фашисти були вигнані з України.

Бої за визволення України розпочалися після перемоги в Курській битві в 1943 році. В запеклих битвах з ненависним ворогом очищалася українська територія від окупантів, визволялися міста й села. Як і в давні часи визволителі України йшли в бій під гаслом "Або слави здобути, або порубаними бути, але землю на поталу ворогу не дати!"

Наше рідне місто Миколаїв було визволено 28 березня 1944 року. І до жовтня 1944 вся територія України стала вільною від загарбників.

Ратний подвиг багатьох українців і під час другої світової війни проти ворожих армій Німеччини, Японії та їхніх союзників відзначений найвищими нагородами!

Лекторська група 9А класу розпочала цикл екскурсій в шкільну музейну кімнату бойової слави, присвячених 69-й річниці визволення України від фашистських загарбників. Вже проведені екскурсії та лекції для учнівських колективів 1-4 класів. Розповіді екскурсоводів не залишили нікого байдужими, бо вирізнялися змістовністю, хвилюванням та емоційністю.

Запрошуємо відвідати шкільний музей Бойової слави всіх бажаючих, щоб доторкнутись до буремних сторінок історії нашого народу, дізнатись про героїв Великої Вітчизняної війни, які живуть поряд.

Пам’ятайте! Пам’ятайте воїнів, які захищали нашу Батьківщину! Сивочолих ветеранів, у яких до цієї пори не загоїлись рани! Пам’ятайте тих, хто вже ніколи не повернеться, тих, у кого так і не здійснилися мрії, хто поліг у боях, визволяючи села і міста не тільки України, а й Європи. Цих років не померкне слава!/Files/images/Визволення України №01.JPG/Files/images/Визволення України №02.JPG/Files/images/Визволення України №03.JPG/Files/images/Визволення України №04.JPG/Files/images/Визволення України №05.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 516