Абетка харчування

Сучасній людині необхідно мати уявлення про здорове харчування, володітивмінням здійснювати свідомий вибір продуктів, бути компетентними у сфері споживчих товарів, життєстійкості, здорової поведінки та способу життя.

Важливим фактором впровадження знань та формування компетентностей здорового харчування є стратегія держави щодо здоров’я дитини як підґрунтя здоровоїнації, яка послідовно здійснюється в системі освіти та інших галузях державної політики. Дана стратегія є важливою складовою Концепції людського розвитку, прийнятою Організацією Об’єднаних Націй, яка розглядає розвиток людини як основнумету і критерій суспільного прогресу, одним з напрямів яких є можливість прожити довге життя, підтримуючи добрий стан здоров’я

Учні не лише теоретично навчаються, а й практично. Наприклад, колектив 4-В класу протягом року відвідав майстер-класи у кав’ярні з виготовлення шоколаду, дізналися багато цікавого та корисного про шоколад та його властивості. Зацікавившись кулінарією розфарбовували пряники до новорічних свят. Складами меню та кошторис для виготовлення вафельних тістечок. Самостійно купували продукти, а потім готували смачні тістечка. Вивчали властивості кожного продукту. Відвідували з класом ресторан, де разом із кухарем готували смачні бургери, вивчали склад продукту та його властивості.

Вивчають народні традиції харчування, приготування традиційних страв. Навесні цьогоріч святкували Масницю, готували удома млинці, а в класі вчилися сервірувати столи, і у дружньому колі чаювали.

Отже, упровадження знань з основ здорового харчування в освітній процес є відповіддю на виклики сучасного життя щодо сприяння гармонійного фізичного та психічного розвитку дитини, соціальної адаптації школярів.

/Files/images/4В-МЗОШ №56-5.jpg

/Files/images/4В-МЗОШ №56-4.jpg

/Files/images/4В-МЗОШ №56-3.jpg

/Files/images/4В-МЗОШ №56-2.jpg

/Files/images/4В-МЗОШ №56-1.jpg

/Files/images/4В-МЗОШ №56-7.jpg

--/Files/images/4В-МЗОШ №56-6.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 465